Bakgrund

Kristoffer Sjöwall

Om MIG

Mitt namn är Kristoffer Sjöwall och jag har idag arbetat som IT-konsult i snart 19 år – både som tekniker och som utvecklare (programmerare) inom flera områden. Jag har därför en bred kompetens inom detta område men jag ska försöka sammanfatta det här.

 

Efter gymnasiet så anställdes jag som programmerare av min webbdesignlärare som upptäckte mig år 2004.

 

Mellan år 2008 till och med 2020 har jag arbetat som systemutvecklare i Tingsryd med inriktning på affärssystem (MPS) åt kund.

 

Under min anställning på det företaget och där jag senare blev delägare,  utvecklade jag ett API tillsammans med konsulter från Valmyndigheten i ett projekt som tillhörde en kund.

 

Mellan år 2020 och 2023 så har jag arbetat som CRM-konsult (utvecklare) inom det omfattande affärssystemet Microsoft Dynamics 365 CRM och jag tog den 22:a december 2021 certifikatet PL-400 (”Microsoft Power Platform Developer Associate”).

 

På den dåvarande arbetsplatsen jobbade jag gentemot kunder som till exempel BDO Sverige AB, Elitfönster och EPP (Elitfönster på plats).

 

År 2008 startade jag min enskilda firma, där jag arbetat som tekniker och utvecklare.

 

Jag har exempelvis utvecklat e-handelssystem åt Intersport-butiker, satt upp stabilare Wi-Fi nätverk (med central konfiguration och översyn) och IP-kameraövervakningssystem åt kunder med särskilda krav. Jag tillhandahåller även bl.a. tjänster för hosting av webbsidor och e-mail via robusta säkra Windows- och Linux-baserade servrar placerade utanför Stockholm.

 

För den utvecklingstekniskt intresserade så kan ni få ta del av min kod på ett projekt på GitHub genom att klicka på denna länk. Detta verktyg utvecklade jag i februari år 2023 och det hjälper en god man att spara mycket tid när denne genomför en sluträkning åt en brukare och det är dags för handlingarna att sändas in årligen till Överförmyndarverksamheten i Kalmar.

 

Jag har exempelvis varit ansvarig IT-tekniker åt Hotell Svanen i Kalmar sedan år 2006 och underhållit deras IT-miljö, hosting, Wi-Fi och backup m.m sedan dess. Hotell Svanen har sedan 19 år tillbaka därmed haft ett enda nummer som dem ringer vid frågor eller akuta ärenden och jag är då alltid i regel på plats senast inom två arbetsdagar när dem behöver teknisk assistans. Jag har t.ex. även hjälpt andra kunder med särskilda behov inom IT-säkerhet och då satt upp Linux-baserade tunnelsystem mellan två platser för säker dataöverföring.

 

Min målsättning är att alltid leverera hållbara, säkra, kostnadseffektiva och bra tekniska lösningar på sikt för Dig och din verksamhet.

 

Det är i mina ögon oerhört viktigt att kund och leverantör har en bra och tydlig dialog så att vi arbetar mot ett gemensamt mål i vårt arbete tillsammans.

 

Det är i mina ögon också viktigt att kunden förstår vad den verkligen vill och behöver, och där kan jag också hjälpa till.

 

Jag garanterar därför mitt högsta engagemang i de uppdrag som jag tilldelas eller medverkar i – och sätter därför alltid kundens behov i första hand.

Rulla till toppen